Kinezio tejping (kinesio taping) je jedna od terapeutskih metoda koju koristimo u našem centru u prevenciji i lečenju različitih vrsta povreda.

Kinezio tejping je najpre postala popularna među sportistima. Koristi se već duže vreme u svrhu prevencije i lečenja sportskih povreda. Ova metoda se ne koristi isključivo za sportske povrede već i u lečenju drugih povreda. Metodu je razvio dr. Kenzo Kase 1970. godine u Japanu. Njegov glavni cilj je bio da se eliminiše bol i da se ubrza proces oporavka mekog tkiva.

primena trake u cilju redukcije otoka posle distorzije skočnog zgloba

           *primena kinezi traka radi smanjenja otoka 

Koristi se kod povreda ligamenata, mišića i tetiva. Takođe koristi se i kod problema sa leđima radi smanjenja bola.

Traka ne sadrži nikakve lekove, lepak na traci je hipoalergijski a traka slična je ljudskoj koži po strukturi, a pravilnom aplikacijom doprinosi ubrzanju protoka tkivnih tečnosti (krvi i limfe), čime se smanjuje iritacija nervnih receptora na koži, bol se smanjuje a oporavak tkiva pospešuje.

Ono što uvek naglašavamo je da sama metoda kinezio tejpinga nikada nije primarna metoda lečenja već pomoćno sredstvo koje pospešuje oporavak.

Osim u lečenju, kinezio tejping može da se koristi i kao prevencija povreda kod sportista jer obezbeđuje stabilnost zgloba a da ne narušava obim pokreta. Takođe može da se koristi i u korigovanju funkcionalnih problema kao i kao pomoć u tretmanu deformiteta kod dece.

        * primema kinezi traka kod stabilizacije zgloba kolena

Zakažite svoj pregled ili konsultaciju na
☎️ 0642222302
Vaš FitFizio

Leave a reply